Regnbueis med jordbær, vanilje og chokolade

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

De tre flotte lag laves ud fra de samme portioner flødeskum og æggesnaps, så hvis du bare har rigeligt med røreskåle klar, skal det nok gå godt.

Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en aflang fryseegnet form, 2 l

Sådan gør du

Pisk fløden til skum i en stor skål.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommerne lyse og luftige sammen med flormelis og vaniljekorn i ca. 7 minutter med en elpisker i en anden skål.
Del æggemassen i 3 portioner. Vend ⅓ af flødeskummet i den ene portion æggemasse, og fordel blandingen i formen.
Sæt den straks i fryseren, og sørg for, at den står lige.
Skyl og nip jordbær. Blend dem med flormelis i en blender, og tilsæt evt. konditorfarve.
Vend jordbærblandingen i ⅓ portion æggemasse. Vend herefter forsigtigt ⅓ flødeskum i. Fordel jordbærisen oven på vaniljeisen i formen, og sæt hurtigt formen i fryseren igen.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Vend smeltet chokolade i den sidste ⅓ æggemasse. Vend herefter forsigtigt den sidste ⅓ flødeskum i.
Fordel chokoladeisen oven på jordbærisen i formen, og sæt formen tilbage i fryseren. Lad den fryse i mindst 4 timer og gerne natten over.
Tag isen ud af fryseren ½ time før servering. Skyl og nip jordbær, og skær dem i halve. Høvl chokoladen. Pynt isen med jordbær og chokolade, og servér den i pæne skiver.

Tip!

For at få isen til at slippe formen, når den skal serveres, kan du fugte en karklud med meget varmt vand og holde den omkring formen. Efter nogle sekunder vil isen kunne løsnes.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar