Regnbuecookies
1. september 2022
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
Giv den gas med farveladen, og kreér en omgang kulørte, sprøde cookies! Du bestemmer naturligvis selv, hvor mange farver du vil kaste dig ud i.
Bemærk
Frysetid, dej: Mindst 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk smør, sukker, brun farin og vaniljeessens lys og luftig med en elpisker i en skål. Sigt mel og salt i en anden skål, og tilsæt melblandingen til smørblandingen lidt ad gangen, mens de vendes sammen.
Vend M&M's i dejen. Del dejen i to portioner, og rul hver dej i et stykke husholdningsfilm til to pølser på ca. 20 cm's længde og ca. 5 cm i diameter. Læg dejrullerne i fryseren i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Skær dejrullerne i cookies a ca. 1 cm's tykkelse, og fordel dem på bagepladen. Bag dem i ovnen i ca. 12-15 minutter, eller indtil kanterne bliver gyldenbrune. Afkøl på en rist.
Pisk smør lyst og luftigt, og tilsæt flormelis én spiseske ad gangen under piskning. Når al flormelis er tilsat, piskes i yderligere 2 minutter, indtil frostingen er hvid og luftig. Fordel frostingen i 6 skåle (hvis du bruger 6 farver),og farv hver portion efter ønsket farve.
Fordel frostingen enten med en ske eller en sprøjtepose på halvdelen af dine cookies. Læg de resterende cookies ovenpå med et let tryk.
Tip!
Tilsæt 25 g kakaopulver til halvdelen af cookiedejen for yderligere farvespil.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk