Regnbue-islagkage
15. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Vi kender alle regnbueisens 3 farver! Så hvorfor ikke lave en skøn og endnu mere smagfuld islagkage ud fra den gode gamle klassiker? Det er den perfekte afslutning på en god middag.
Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Hak chokolade. Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme.
Pisk æg og sukker luftigt i en skål. Sigt mel, kakao og bagepulver i, og rør det hele sammen med chokoladesmørret.
Hæld dejen i en smurt, meldrysset springform, og bag chokoladekagebunden i ca. 25 minutter. Afkøl den på en rist.
Giv hindbærrene et opkog, og lad dem køle af. Blend hindbær, kondenseret mælk og fløde til en lyserød creme. Frys cremen i en ismaskine, til den har konsistens som softice.
Beklæd springformen med husholdningsfilm, og læg chokoladebunden tilbage i den. Fordel hindbærisen ovenpå. Sæt den i fryseren i mindst 1 time.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftigt og skummende. Varm mælken op til kogepunktet, og hæld den i æggemassen under piskning.
Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, til den er let cremet og begynder at tykne – den må ikke koge. Afkøl, og rør fløden i.
Kør vaniljeiscremen i en ismaskine, til den har softicekonsistens, og fordel oven på hindbærisen. Glat overfladen på vaniljeisen, og sæt formen i fryseren i yderligere 1 time.
Løsn springformen og sæt iskagen på et fad. Pynt iskagen med masser af friske bær, og hæld evt. smeltet chokolade over. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk