Red velvet cake
4. juli 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Red velvet cake er en amerikansk kage i en markant rød farve. I denne version erstattes flødeostecremen med en luftig marengscreme og kagen får et friskt pust med friske hindbær.
Bemærk
Ovntid: 1½ time. Afkøling: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 160°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene. Blend smør, sukker og vaniljekorn til en cremet masse i en foodprocessor.
Blend æggene i et ad gangen. Tilsæt mel, kakaopulver, kærnemælk og rødbedesaft, og blend igen.
Fór kageformen med bagepapir, og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 1½ time. Lad kagen køle af på en rist.
Sørg for, at æggehviderne har stuetemperatur. Hæld æggehvider, sukker og salt i en skål over vandbad. Skålen må ikke røre vandet.
Pisk massen med et piskeris, mens den langsomt varmes op, indtil sukkeret er opløst. Tag skålen af varmen, og pisk 3-4 minutter mere, til den er kølet ned til stuetemperatur.
Del kagen midt over på langs med en skarp kniv, og placér bunden af kagen på et serveringsfad.
Fordel halvdelen af cremen på kagen, og herefter alle hindbærrene. Læg den øverste del af kagen ovenpå.
Fyld resten af cremen i en sprøjtepose, og dekorér kagen med fine skumtoppe.
Tip!
Rødbedejuice kan købes i velassorterede supermarkeder og helsekostforretninger. Har du en juicemaskine, kan du dog nemt presse rødbedejuicen selv.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk