Ravioli med parmaskinke, soltørrede tomater og salviesmør

Hjemmelavet ravioli smager bare bedst, og så er det slet ikke så svært, som det lyder – det kræver dog lidt tid i køkkenet.

Ravioli med parmaskinke, soltørrede tomater og salviesmør
31-60 min.

(3)

July 4, 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Bemærk:Afkøling, pastadej: Mindst 30 minutter, gerne natten over.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 1 lille glas eller en udstikker, 6 cm i diameter

Sådan gør du

Tip!

Vejen til hjemmelavet pasta er kortere, end de fleste tror, og du kan sagtens klare arbejdet uden en pastamaskine. Så skal der bare lægges lidt armkræfter i, når pastadejen skal rulles ud. Prøv en anden gang at lade fyldet bestå af friskhakket spinat og ricotta, eller brug en rest kødsauce.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Hjemmelavet ravioli

Det lyder måske meget besværligt, men det er det faktisk ikke. Lav en simpel pastadej, rul den ud, læg en skefuld fyld, og luk dem med en gaffel.

Med eller uden udstyr

Du kan ælte din dej i hånden eller på en røremaskine. Derefter kan du rulle dejen ud med en kagerulle eller en pastamaskine. Fyldet rører du blot sammen i en skål med en ske. Til sidst lukker du pastaerne ved at pensle lidt sammenpisket æg i kanten og trykker dem sammen med en gaffel. Alternativt kan du bruge en ravioli-udstikker. 

Trin for trin

Følg opskriften ovenfor, og få hjælp af trin for trin-billederne herunder:

  1. Pisk  æg og olie i melet lidt ad gangen, til det hele samler sig.
  2. Ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, til den er fast og smidig. 
  3. Stik dejen ud i cirkler på 6 cm i diameter med et glas eller en udstikker.
  4. Rør fyldet sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
  5. Læg 1 tsk. raviolifyld på midten af halvdelen af dejcirklerne.
  6. Pensl med  æg, og læg en dejcirkel ovenpå. Tryk dem sammen med en gaffel.

Måske du også kan li'