Ravioli med parmaskinke, soltørrede tomater og salviesmør

4. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Hjemmelavet ravioli smager bare bedst, og så er det slet ikke så svært, som det lyder – det kræver dog lidt tid i køkkenet.

Bemærk
Afkøling, pastadej: Mindst 30 minutter, gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 lille glas eller en udstikker, 6 cm i diameter

Sådan gør du

Bland mel og salt, læg det i en bunke på bordet, og lav en fordybning i midten af melet. Slå æggene ud i fordybningen, og hæld også olien i. Pisk rundt i ægge- og olieblandingen med en gaffel, og pisk melet med lidt ad gangen, til det hele samler sig.
Ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, til den er fast og smidig. Brug håndroden til at ælte med, og læg godt med kræfter i. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter eller gerne natten over.
Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Sørg for, at der hele tiden er lidt mel og oven på dejen, så den nemt kan slippe bordpladen. Rul dejen ud så tyndt som muligt, uden at den går i stykker. Husk, at dejen bliver lidt tykkere igen, når den bliver kogt. Stik dejen ud i cirkler på 6 cm i diameter med et glas eller en udstikker.
Skær mozzarella og parmaskinke i små tern. Pluk og hak basilikumbladene fint. Afdryp de soltørrede tomater, og skær dem i små stykker. Bland alle ingredienserne til fyldet sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Læg 1 tsk. raviolifyld på midten af halvdelen af dejcirklerne. Pensl kanterne med sammenpisket æg, og læg en dejcirkel uden fyld ovenpå som låg. Tryk de 2 dejcirkler sammen langs kanten hele vejen rundt med en gaffel, så fyldet ikke kan løbe ud.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog, og tilsæt de fyldte raviolier. Kog dem i 3-4 minutter, til de flyder op til vandoverfladen. Hæld vandet fra.
Læg smør og salvieblade i en lille gryde. Smelt smørret, skru ned til laveste varme, og hold smørret varmt. Skyl og halvér tomaterne. Anret ravioli og tomater i dybe tallerkener. Hæld det varme salviesmør over, og drys med friskrevet parmesan.

Tip!

Vejen til hjemmelavet pasta er kortere, end de fleste tror, og du kan sagtens klare arbejdet uden en pastamaskine. Så skal der bare lægges lidt armkræfter i, når pastadejen skal rulles ud. Prøv en anden gang at lade fyldet bestå af friskhakket spinat og ricotta, eller brug en rest kødsauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Hjemmelavet ravioli

Det lyder måske meget besværligt, men det er det faktisk ikke. Lav en simpel pastadej, rul den ud, læg en skefuld fyld, og luk dem med en gaffel.

Med eller uden udstyr

Du kan ælte din dej i hånden eller på en røremaskine. Derefter kan du rulle dejen ud med en kagerulle eller en pastamaskine. Fyldet rører du blot sammen i en skål med en ske. Til sidst lukker du pastaerne ved at pensle lidt sammenpisket æg i kanten og trykker dem sammen med en gaffel. Alternativt kan du bruge en ravioli-udstikker. 

Trin for trin

Følg opskriften ovenfor, og få hjælp af trin for trin-billederne herunder:

 1. Pisk  æg og olie i melet lidt ad gangen, til det hele samler sig.
 2. Ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, til den er fast og smidig. 
 3. Stik dejen ud i cirkler på 6 cm i diameter med et glas eller en udstikker.
 4. Rør fyldet sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
 5. Læg 1 tsk. raviolifyld på midten af halvdelen af dejcirklerne.
 6. Pensl med  æg, og læg en dejcirkel ovenpå. Tryk dem sammen med en gaffel.
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar