Ratatouille-tærte med parmesan
Læg grøntsager lag på lag, og lad dem danne et sirligt lag tærtefyld, så du både får en smuk tærte og et lækkert måltid.

31-60 min.
(0)
13. september 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Bemærk:Hviletid: 30 minutter.
Ingredienser
personer
Fuldkornstærtebund
- hvedemel + lidt til udrulning
- 100 g
- fuldkornshvedemel
- 100 g
- salt
- 1 tsk.
- parmesan
- 100 g
- koldt smør
- 100 g
- æggeblommer
- 2
- iskoldt vand
- 2 spsk.
Fyld
- tomatsauce
- 350 g
- squash
- 1
- auberginer
- 1
- rød peberfrugter
- 1
- olivenolie
- 1 spsk.
- salt og peber
- frisk timian
- 1 håndfulde
- parmesan
- 50 g
Udstyr
- 1 rund tærteform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Fuldkornstærtebund
Bland de to slags mel og salt i en skål. Riv parmesanosten groft på et rivejern ned i skålen.
Skær smørret i tern, og smuldr det hurtigt sammen med melet med fingrene, så smørret forbliver koldt.
Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand. Tryk dejen sammen på bordpladen til en tyk, flad cirkel.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og læg den i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Fyld
Hæld tomatsaucen i den forbagte tærtebund. Skyl squash, aubergine og peberfrugt, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Anret grøntsagsskiverne skiftevis i ring oven på tomatsaucen. Dryp 1 spsk. olivenolie over, og krydr med salt og peber.
Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til grøntsagerne er gyldne. Servér tærten med et drys af friskhakket timian og friskrevet parmesan.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Klassisk opskrift på ratatouille