Ratatouille-tærte med parmesan
13. september 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Læg grøntsager lag på lag, og lad dem danne et sirligt lag tærtefyld, så du både får en smuk tærte og et lækkert måltid.
Bemærk
Hviletid: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 rund tærteform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Bland de to slags mel og salt i en skål. Riv parmesanosten groft på et rivejern ned i skålen.
Skær smørret i tern, og smuldr det hurtigt sammen med melet med fingrene, så smørret forbliver koldt.
Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand. Tryk dejen sammen på bordpladen til en tyk, flad cirkel.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og læg den i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.
Hæld tomatsaucen i den forbagte tærtebund. Skyl squash, aubergine og peberfrugt, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Anret grøntsagsskiverne skiftevis i ring oven på tomatsaucen. Dryp 1 spsk. olivenolie over, og krydr med salt og peber.
Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til grøntsagerne er gyldne. Servér tærten med et drys af friskhakket timian og friskrevet parmesan.
Tip!
Ved at tilsætte revet parmesan til din tærtebund, gør du smagen helt uimodståelig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på ratatouille