Ratatouille-tærte med parmesan

Læg grøntsager lag på lag, og lad dem danne et sirligt lag tærtefyld, så du både får en smuk tærte og et lækkert måltid.

Ratatouille-tærte med parmesan
31-60 min.

(0)

13. september 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Bemærk:Hviletid: 30 minutter.

Ingredienser

personer

Fuldkornstærtebund

hvedemel + lidt til udrulning
100 g
fuldkornshvedemel
100 g
salt
1 tsk.
parmesan
100 g
koldt smør
100 g
æggeblommer
2
iskoldt vand
2 spsk.

Fyld

tomatsauce
350 g
squash
1
auberginer
1
rød peberfrugter
1
olivenolie
1 spsk.
salt og peber
frisk timian
1 håndfulde
parmesan
50 g

Udstyr

  • 1 rund tærteform, ca. 25 cm i diameter

Sådan gør du

Fuldkornstærtebund

Bland de to slags mel og salt i en skål. Riv parmesanosten groft på et rivejern ned i skålen.
Skær smørret i tern, og smuldr det hurtigt sammen med melet med fingrene, så smørret forbliver koldt.
Tilsæt æggeblommer og 2 spsk. isvand, og rør rundt med en gaffel. Tjek, om du kan samle dejen, og tilsæt ellers lidt ekstra vand. Tryk dejen sammen på bordpladen til en tyk, flad cirkel.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, og læg den i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel, og forbag tærtebunden i ovnen i 10 minutter.

Fyld

Hæld tomatsaucen i den forbagte tærtebund. Skyl squash, aubergine og peberfrugt, og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Anret grøntsagsskiverne skiftevis i ring oven på tomatsaucen. Dryp 1 spsk. olivenolie over, og krydr med salt og peber.
Bag tærten i ovnen i 30 minutter, til grøntsagerne er gyldne. Servér tærten med et drys af friskhakket timian og friskrevet parmesan.

Tip!

Ved at tilsætte revet parmesan til din tærtebund, gør du smagen helt uimodståelig.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'