Ratatouille-tærte

28. november 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Du kender normalt ratatouille som fransk tilbehør, men smagssammensætningen passer perfekt som fyld i en tærte. Denne tærte er super sprød og har et væld af grøntsager i sig.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget fint, og pil og pres hvidløg. Svits det i olie i en dyb pande, der kan gå i ovnen.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, timian og rosmarin. Krydr med salt og peber.
Lad saucen koge ind i 15 minutter, så den kan fordeles over tærtebunden uden at flyde ud.
Tænd ovnen på 200°. Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æggehvide og olie, og blend igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød.
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir, fjern det øverste stykke papir, og flyt dejen over på en bageplade. Fordel tomatsaucen over tærtebunden.
Rens og skær squash, aubergine og peberfrugt i ½ cm tykke skiver. Anret skiverne skiftevis rundt i ring over tomatsaucen.
Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Fold siderne af dejen ind over fyldet ved at løfte op i bagepapiret.
Pensl kanterne med æggeblomme. Bag tærten i ovnen i 30-40 minutter, til kanterne er gyldne. Pynt tærten med timian og havregryn, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar