Ratatouille-tærte
28. november 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Du kender normalt ratatouille som fransk tilbehør, men smagssammensætningen passer perfekt som fyld i en tærte. Denne tærte er super sprød og har et væld af grøntsager i sig.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint, og pil og pres hvidløg. Svits det i olie i en dyb pande, der kan gå i ovnen.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, timian og rosmarin. Krydr med salt og peber.
Lad saucen koge ind i 15 minutter, så den kan fordeles over tærtebunden uden at flyde ud.
Tænd ovnen på 200°. Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, bagepulver, æg, æggehvide og olie, og blend igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt 1 spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød.
Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir, fjern det øverste stykke papir, og flyt dejen over på en bageplade. Fordel tomatsaucen over tærtebunden.
Rens og skær squash, aubergine og peberfrugt i ½ cm tykke skiver. Anret skiverne skiftevis rundt i ring over tomatsaucen.
Dryp olivenolie over, og krydr med salt og peber. Fold siderne af dejen ind over fyldet ved at løfte op i bagepapiret.
Pensl kanterne med æggeblomme. Bag tærten i ovnen i 30-40 minutter, til kanterne er gyldne. Pynt tærten med timian og havregryn, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk