Ratatouille
Ratatouille er en lækker grøntsagsret fra Frankrig, som direkte oversat betyder 'at blande sammen'. Retten blander nemlig forskellige grøntsager i en herlig tomatsauce.
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
TIPS OG TRICKS TIL RATATOUILLE
Den franske grøntsagsret smager skønt, fordi alle grøntsagerne og krydderierne afgiver masser af god smag. Den er nem at lave, men her får du alligevel vores bedste tips og tricks til opskriften.
Hvilke grøntsager til ratatouille?
Det er squash, aubergine, peberfrugt, løg og tomater, der sammen med krydderier giver den velkendte ratatouille-smag. Har du ikke alle grøntsagerne liggende, kan du sagtens skifte lidt ud hist og her. Du kan helt undlade enkelte grøntsager eller erstatte dem, hvad du har i grøntsagsskuffen.
De friske tomater kan også sagtens erstattes af en dåse hakkede tomater på dåse, som de fleste har stående i køkkenskabet. Hæld de hakkede tomater over de andre grøntsager, inden du sætter fadet i ovnen.
Ratatouille i ovn
Du kan også lave ratatouille udelukkende i ovnen, så du slipper for at stege grøntsagerne først. Skær grøntsagerne i skiver, og læg dem taglagt i et ovnfast fad. Dryp med lidt olie, og drys med krydderurter, salt og peber. Bag hele herligheden i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter.
Hvad spiser man til ratatouille?
Du kan servere ratatouille som en selvstændig ret, men du kan også servere den som tilbehør til f.eks. helstegt kylling, lam eller fisk.
Luksus-udgave af ratatouille
Hvis du topper din grøntsagsret med revet ost og yndlingskrydderier, får du en ekstra lækker udgave af ratatouillen.