Råsyltet laks med fennikelsalat og rugchips
1. juni 2018
af
Christian Bitz.
Foto: Line Falck
Råsyltet laks er en let og lækker fiskeret, der vil være ideel som frokost eller forret.
Bemærk
Laksen råsyltes minimum 8 timer i køleskabet.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg laksen i et fad med kant. Drys med sukker, røgsalt og maltmel. Stil den tilbage i køleskabet i minimum 8 timer.
Skær fennikel helt fint på langs med et mandolinjern, kom i en skål med iskoldt vand (så krøller det fint op); skræl agurken og skær i rustikke stykker. Pluk og skyl frisésalat. Skær pomelo, fjern den hvide hinde, og bryd i mindre stykker.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, smag til med salt og peber.
Vend fennikel, agurk, frisésalat og pomelo i dressingen. Skær laksen i tynde skiver (uden skind),rist rugbrød og servér med salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk