Ramsløgsuppe
8. maj 2023
af
Pernille Hoffmann Køppen.
Foto: Pernille Hoffmann
I denne suppe bruges hele ramsløgplanten, som giver den en smuk grøn farve. Vær endelig gavmild med cremefraiche på toppen!
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl ramsløg og porre, og hak begge dele. Pil løget, og skrub kartoflerne. Skær begge dele i tern.
Læg alle grøntsagerne i en gryde sammen med laurbærblad, og dæk det hele akkurat med vand. Kog grøntsagerne ved middel varme, indtil kartoflerne er møre.
Blend grøntsagerne med en stavblender i gryden, og smag til med salt og peber.
Rist pinjekerner og sesamfrø med lidt salt på en tør pande – pinjekernerne skal kun lige akkurat tage farve. Lad pinjekerner og sesamfrø afkøle på et stykke køkkenrulle.
Skyl og hak ramsløg. Servér suppen med et par skefulde cremefraiche, og top med pinjekerner, sesamfrø og ramsløg. Servér evt. med baguette.
Tip!
Tilføj evt. en smule fiskesauce til suppen for at give den ekstra umamismag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk