Ramsløgspesto

Når ramsløgene dukker op i skoven, spreder der sig det dejligste duft. Forvandl de grønne blade til en god ramsløgspesto med parmesan og pinjekerner.

Ramsløgspesto
0-30 min.

(6)

January 14, 2022 af Inge SkovdalFoto: skovdalnordic.com.

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til opskriften på ramsløgspesto

Når ramsløgene begynder at brede sig i skovbunden, er det bare med at plukke løs, så du kan trylle dem om til den lækreste grønne pesto. Den smager nemlig skønt på brød, i pastaretter eller som tilbehør til salaten.

Ramsløgspesto kaldes ofte for nordisk pesto, fordi basilikum har veget pladsen til fordel for ramsløg. I opskriften her har vi brugt pinjekerner og parmesanost, men vil du tage pestoen et skridt videre mod det nordiske, kan du skifte parmesanen ud med vesterhavsost og pinjekernerne ud med solsikkekerner.

Min ramsløgspesto smager meget kraftigt – hvad gør jeg?

Ramsløg har en ret karakteristisk, gennemtrængende smag, der minder om en blanding af purløg og hvidløg. Hvis du gerne vil give din pesto en lidt mere rund smag, kan du erstatte en del af ramsløget med persille, basilikum eller andre krydderurter.

Du kan også skifte pinjekernerne ud med mandler, cashewnødder eller valnødder. Brug de råvarer, du foretrækker, og hvad du har i køkkenskuffen.

Hvordan plukker jeg ramsløg? 

Du finder ramsløg i skovbunden – og måske endda i din egen baghave – fra start februar til slut maj. Ramsløg er nemme at plukke, men pas på, at du ikke forveksler dem med liljekonval. De er nemlig giftige og skal ikke med hjem.

Den nemmeste måde, du kan kende forskel på ramsløg og liljekonval på, er ved at dufte til dem. Ramsløg dufter kraftigt af forårsløg eller purløg, og gnider du et blad mellem fingrene, vil dine fingre lugte af løg. Netop derfor er det også en god idé at have en saks med dig, når du skal på ramsløgsjagt.

Hvor længe kan ramsløg holde sig?

Når du kommer hjem med ramsløget, er det en god idé at komme det i en pose eller beholder, der slutter tæt, og opbevare det på køl. Her holder det sig i 5-7 dage.

Hvor længe kan ramsløgspesto holde sig?

Når ramsløgene er blevet tryllet om til en lækker, cremet pesto, kan den holde sig 4-5 dage på køl. Du kan evt. fryse ramsløgspestoen ned i mindre portioner.

Kan ramsløg fryses?

Når du først har fundet et sted i naturen med ramsløg, er der som oftest nok at komme efter. Tøv dog med at plukke mere, end du kan spise, for selvom ramsløg godt kan fryses, er det bedst at spise frisk. Har du haft ramsløg på frost, vil det nemlig falde sammen og skifte farve, når du tør det op. Desuden afgiver ramsløg rigtig meget smag til andre fødevarer – også i fryseren. Så husk at opbevare det i en beholder, der sluttet tæt.

Har du ramsløg til overs? Her er 5 lækre opskrifter med ramsløg:


Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'