Ramsløgsmayonnaise

14. juni 2021 af .

Foto: Martin Tanggaard

Det er et sikkert forårstegn, når de grønne, hvidløgsduftende ramsløgsblade dukker op i skoven. Pluk en ordentlig omgang, og tryl dem om til lysegrøn mayonnaise.

Ingredienser

Sådan gør du

Rengør ramsløgbladene, og blend olie og ramsløg helt fint i en blender.
Bland 2 spsk. citronsaft, æggeblommer, hvidvinseddike og sennep i en skål.
Tilsæt ramsløgsolien lidt ad gangen, imens du pisker med en elpisker. Når mayonnaisen begynder at tykne, kan du tilsætte mere olie lidt ad gangen.
Smag mayonnaisen til med salt, peber og evt. citronsaft. Servér den f.eks. til oksekød eller bagte kartofler og rodfrugter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar