Ramsløgsmayonnaise
14. juni 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Det er et sikkert forårstegn, når de grønne, hvidløgsduftende ramsløgsblade dukker op i skoven. Pluk en ordentlig omgang, og tryl dem om til lysegrøn mayonnaise.
Ingredienser
Sådan gør du
Rengør ramsløgbladene, og blend olie og ramsløg helt fint i en blender.
Bland 2 spsk. citronsaft, æggeblommer, hvidvinseddike og sennep i en skål.
Tilsæt ramsløgsolien lidt ad gangen, imens du pisker med en elpisker. Når mayonnaisen begynder at tykne, kan du tilsætte mere olie lidt ad gangen.
Smag mayonnaisen til med salt, peber og evt. citronsaft. Servér den f.eks. til oksekød eller bagte kartofler og rodfrugter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på hjemmelavet ramsløgspesto
Powered by Froala Editor