Ramsløgsbrød med pesto og hummus
8. maj 2023
af
Pernille Hoffmann Køppen.
Foto: Pernille Hoffmann
Lad ramsløg være temaet for denne smagfulde anretning. Begynd med den grove pesto, som indgår i både brød og hummus, men også er en skøn dip i sig selv.
Bemærk
Hævetid: 2 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl ramsløgsblade og citron, og riv skallen af citronen. Riv parmesan. Blend ramsløgsblade, citronskal og parmesan i en minihakker eller foodprocessor sammen med olie, som du tilsætter lidt ad gangen, mens du blender. Fortsæt med at blende, til du opnår den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber.
Opløs tørgær og salt i en skål med vand. Tilsæt begge slags mel, og rør det godt sammen til en lidt våd dej.
Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve i 2 timer, hvor du hver halve time folder dejen om sig selv således: Tag fat i kanten af dejen (lad den blive i skålen),og fold dejen ind mod midten. Gentag dette 5 gange hver halve time.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en størrelse på cirka 30x30 cm. Smør halvdelen af dejen med pesto, og fold den anden del af dejen over den smurte del. Skær dejen i ca. 2 cm brede strimler, og sno strimlerne om sig selv 2 gange. Læg de snoede brød på bagepapir på en bageplade, og bag dem i ca. 20 minutter.
Skyl kikærterne i koldt vand. Pil og hak hvidløg fint. Blend alle ingredienserne sammen til en jævn masse i en minihakker eller foodprocessor. Tilføj evt. lidt vand, hvis du ønsker en mindre grov humus. Smag til med salt, og pynt den med pesto, nigellafrø og evt. spiselige blomster.
Tip!
Hvis du gør ramsløgspestoen mere flydende ved at tilsætte mere olie, fungerer den godt som dressing på en salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk