Ramensuppe med flæsk og hjerteformede æg

23. februar 2023 af .

Foto: RIkke Westesen

Forkæl smagsløgene med en lækker ramensuppe, og skru op for charmen med hjerteformede æg.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær sværen af flæsket, og skær evt. flæsket i mindre stykker. Vend flæsket i five spice-krydderi i en dyb tallerken.
Steg flæsket i olie på en pande, til det er sprødt og gennemstegt. Krydr med salt, og tag det af panden. Vend det med hoisinsauce i en anden dyb tallerken.
Skyl kål og forårsløg, og skær begge dele i tynde skiver.
Bring vand i kog i en gryde, og kog æggene i 7 minutter. Hæld koldt vand over æggene, og pil dem forsigtigt.
Kog nudlerne ifølge anvisning på pakken i en gryde.
Rens svampene, og halvér dem evt. Pil og hak hvidløg fint. Steg hvidløg og svampe i olie i en dyb pande. Tilsæt bouillon, og lad det koge op. Sluk for varmen, og rør miso i. Smag suppen til med soja og sesamolie. Tilsæt nudlerne, og varm det kort igennem.
Anret suppen i store skåle sammen med flæsk og kål. Halvér æggene, og form dem evt. til hjerter ved at forsigtigt presse en spisepind på langs i midten af ægget. Hold det lette pres i 30-60 sekunder, indtil ægget har taget form.
Top suppen med æg, forårsløg og sesamfrø, og servér straks.

Tip!

Five spice er en klassisk krydderiblanding i det asiatiske køkken, som samler de fem smage fra stjerneanis, szechuan-peber, fennikel, kanel og nellike. Blandingen er velegnet til marinade af især gris og and. Fås i velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar