Ramen med steak og svampe

23. december 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Tag med en tur til Japans gadekøkkener med en omgang dampende varm ramen med steak og svampe. Suppen hældes først over de friske grøntsager, nudler og stegte svampe til allersidst, og derfor bevarer de masser af smag og spændstighed.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrab eller skær skrællen af ingefær, og riv det fint.
Bring bouillon, sojasauce, fiskesauce, misopasta, revet ingefær og limesaft i kog i en gryde, og lad det simre under låg i 10 minutter ved svag varme.
Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
Krydr kødet med chilipasta, og steg det ca. 2 minutter på hver side i halvdelen af sesamolien.
Rens shiitakesvampene, snit dem i mindre stykker, og steg dem i resten af sesamolien ved jævn varme, til de er gyldne og møre.
Rens forårsløgene, og snit dem på skrå i tynde skiver. Skyl og tør spinaten.
Skær flanksteaken i skiver. Fordel snittede grøntsager, spinat, stegte svampe og friskkogte nudler i store dybe tallerkener.
Hæld den dampende varme suppe over fyldet. Anret skiver af steak øverst, pynt med enokisvampe, bønnespirer og evt. koriander. Servér straks.

Tip!

Hvis I er mere end to omkring bordet, kan det være hyggeligt at servere nudelsuppen som et saml-selv-sæt. Anret de forskellige elementer i skåle, og lad de spisende selv øse op på tallerkenen og overhælde det med dampende varm suppe fra en gryde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar