Ramen med rød karry og kylling
29. september 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Rød karrypasta er uundværligt i det thailandske køkken, hvor det især giver smag til retter med kokosmælk.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløg, og hak det fint. Skræl ingefær, og riv den fint. Steg ingefær, hvidløg og rød karry i olie i en gryde i 2 minutter. Tilsæt bouillon, kokosmælk og tahin, og skru ned til lav varme.
Rens champignonerne, skær dem i kvarter, og lad dem koge med i gryden i et par minutter.
Tilsæt kyllingefileter, og lad dem koge i 15 minutter. Tag kyllingefileterne op, og del dem i mindre stykker med 2 gafler. Læg herefter kyllingestykkerne tilbage i gryden.
Kog nudlerne i en gryde efter anvisningen på pakken.
Skyl peberfrugt, og skær den i tynde, aflange stykker. Skyl og pluk basilikum.
Rør basilikum og peberfrugt i gryden, og lad suppen simre i yderligere 3-4 minutter. Smag suppen til med limesaft og tilsæt evt. lidt mere rød karry.
Rens enokisvampene. Skyl forårsløg, og skær dem i tynde skiver. Skyl og pluk koriander. Servér suppen med enokisvampe, forårsløg og koriander.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk