Ramen med oksekød og grøntsager

Ramen er en japansk nudelsuppe, der faktisk betragtes som fastfood. Det må dog siges at være fastfood af den sundere slags, for den klare suppe er fyldt med sprøde grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog nudlerne i en gryde efter anvisningen på pakken.
Rens chili, og skær dem i grove stykker. Rens citrongræs, mas det let fladt med den flade side af en kniv, og skær det i grove stykker.<br /> Kog bouillon op i en gryde sammen med chili og citrongræs, og lad det simre 10 minutter.
Rens forårsløg og porre, og snit dem i skrå stykker. Rens svampene, og skær dem i skiver. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde stave, evt. på et juliennejern.
Rist svampene i lidt sesamolie på en pande.
Pil og hak hvidløg fint, og svits det i en gryde i lidt sesamolie. Steg kødet i hvidløget.<br /> Hæld sojasauce, hoisinsauce, chilisauce og risvinseddike i gryden, og steg kødet, til næsten al væden er fordampet.
Anret nudler, svampe, gulerødder, forårsløg og porre i dybe tallerkener sammen med kødet.
Kassér chili og citrongræs, og hæld den varme bouillon over grøntsagerne. Drys evt. med mynte, og servér.

Tip!

Hoisinsauce er en klassisk kinesisk sauce, der får sin krydrede smag fra bl.a. sojabønnepasta, sesamfrø, chili og hvidløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
28. november 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar