Ramen med oksekød og æg

21. januar 2022 af .

Foto: Winnie Methmann

Ramen er en japansk suppe, hvor nudler, kød og grønt serveres i en kraftig og lidt stærk bouillon. Få den bedste nemme opskrift her!

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl broccoli, og del den i små buketter. Rens champignoner, og skær dem i grove skiver.
Steg bøfferne i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side, så de stadig er rosa indeni. Tag bøfferne af (lad dem hvile på en tallerken),og steg broccoli og champignoner på panden, til de begynder at tage farve. Tag dem herefter af.
Hæld bouillon og nudler i en gryde, og bring det i kog. Skræl og riv ingefær. Rens chili, og hak den helt fint, og vend den i gryden sammen med ingefær. Tilsæt soja og fiskesauce, og smag suppen til. Læg broccoli og champignoner i gryden, og hold suppens temperatur lige under kogepunktet.
Kog æggene i en anden gryde i ca. 7 minutter. Hæld koldt vand over, pil æggene, og halvér dem.
Skær bøfferne i tynde skiver. Fordel suppen i skåle, og anret æg og bøf over.
Rens og snit forårsløg. Pluk koriander. Skyl bønnespirer. Skær limefrugt i både.
Servér suppen med forårsløg, koriander og bønnespirer, og servér med limebåde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips og tricks til opskriften på ramen 

Ramen er en lunende og lækker asiatisk suppe, der har sin oprindelse i Kina, men i det 19. århundrede kom til Japan. Suppen består af ramennudler, æg, grønt og kød eller tofu. I Japan sælges suppen både i finere restauranter og som street food, og de senere år er nudelsuppen blevet populær i hele Europa.

Selve suppen er baseret på fond, og der findes fire forskellige typer grundramen: Shoyu-ramen, der får sin smag fra sojasauce, miso-ramen, hvor den primære smagsgiver er miso, shio-ramen, der primært består af salt og fiskefond, og tokotsu-ramen, der er kogt på svineknogler.

Er ramen sundt?

Ramen nydes bl.a. med nudler, der primært er lavet på hvedemel, men suppen indeholder også masser af grøntsager, som ofte ikke koges alt for længe og derfor bevarer masser af gode vitaminer.

Hvilke nudler er bedst til ramen?

Retten har sit navn fra de karakteristiske ramen-nudler, som fyldes i suppen sammen med de øvrige ingredienser. Dejen til nudlerne består af hvedemel, salt og vand.

Er ramen glutenfri?

Ramennudler indeholder hvedemel og derfor også gluten. Hvis du gerne vil have din ramen glutenfri, kan du erstatte ramennudlerne med risnudler og bruge glutenfri sojasauce.

Prøv også disse ramen-opskrifter:

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar