Ramen med oksekød og æg

Ramen er en japansk suppe, hvor nudler, kød og grønt serveres i en kraftig og lidt stærk bouillon. Få den bedste nemme opskrift her!

Ramen med oksekød og æg
31-60 min.

(8)

January 21, 2022 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til opskriften på ramen 

Ramen er en lunende og lækker asiatisk suppe, der har sin oprindelse i Kina, men i det 19. århundrede kom til Japan. Suppen består af ramennudler, æg, grønt og kød eller tofu. I Japan sælges suppen både i finere restauranter og som street food, og de senere år er nudelsuppen blevet populær i hele Europa.

Selve suppen er baseret på fond, og der findes fire forskellige typer grundramen: Shoyu-ramen, der får sin smag fra sojasauce, miso-ramen, hvor den primære smagsgiver er miso, shio-ramen, der primært består af salt og fiskefond, og tokotsu-ramen, der er kogt på svineknogler.

Er ramen sundt?

Ramen nydes bl.a. med nudler, der primært er lavet på hvedemel, men suppen indeholder også masser af grøntsager, som ofte ikke koges alt for længe og derfor bevarer masser af gode vitaminer.

Hvilke nudler er bedst til ramen?

Retten har sit navn fra de karakteristiske ramen-nudler, som fyldes i suppen sammen med de øvrige ingredienser. Dejen til nudlerne består af hvedemel, salt og vand.

Er ramen glutenfri?

Ramennudler indeholder hvedemel og derfor også gluten. Hvis du gerne vil have din ramen glutenfri, kan du erstatte ramennudlerne med risnudler og bruge glutenfri sojasauce.

Prøv også disse ramen-opskrifter:


Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'