Ramen med krydret svinekød
25. marts 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Denne version af den japanske ramensuppe er så nem, at det næsten føles som snyd! Den er perfekt til en kold dag og et sikkert familiehit!
Ingredienser
Sådan gør du
Rens svampene, og skær de største i halve. Pil og hak løg og hvidløg. Steg svampene gyldne i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt løg og hvidløg, og lad det hele stege ved middel varme i ca. 5 minutter, uden at løgene tager farve.
Riv ingefæren fint, og bland med svampe og løg i gryden. Hæld bouillon i gryden, og lad suppen koge op.
Læg nudler i suppen lige inden servering, og kog dem knapt møre. Hæld 2-3 dl af suppen i en skål, og opløs misopastaen deri. Hæld blandingen tilbage i suppen, og hold den varm, men undgå, at den koger op. Smag suppen til med soja og sesamolie.
Skær imens koteletterne i skiver. Drys dem med five spice-krydderi, og steg dem i olie på en varm pande, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og srirachasauce.
Kog æggene smilende. Skyl og tør spinaten. Skyl forårsløgene, og snit dem fint. Skyl limen, og skær den i skiver.
Vend spinaten i den varme suppe, og anret suppen med nudler og gris i store dybe skåle eller tallerkener. Top med halve æg, forårsløg og lime, og servér straks.
Tip!
Vi har brugt friske udonnudler. De fås i vakuum i f.eks. asiatiske supermarkeder. Tørrede nudler kan også sagtens bruges.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk