Ramen med grøn karry

13. december 2021 af .

Foto: Peter Kam

Ramen er en smagfuld suppe med fyld af nudler og grøntsager. Oprindeligt stammer ramen fra Kina, men suppen er også meget populær i Japan og efterhånden også i Europa.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg dem bløde i sesamolie i en gryde i 2 minutter.
Tilsæt karrypasta og grøntsagsbouillon i gryden, og rør rundt, til karrypastaen er opløst.
Hæld kokosmælk i gryden, og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag suppen til med friskpresset limesaft, soja og salt.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Rens shiitakesvampene, og steg dem på en pande, ca. 2 minutter.
Skyl bønnespirerne. Skyl pak choy, og skær blade og stængler i skiver. Skyl forårsløgene, og fjern toppen og bunden. Skær dem i skiver på skrå. Skyl enokisvampene.
Bring vand i kog i en gryde, og kog æggene i 7 minutter. Hæld koldt vand over æggene, og pil dem forsigtigt.
Fordel nudler, grøntsager og svampe i dybe skåle. Hæld suppen over fyldet. Skær æggene over, og servér suppen med halve æg på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar