Ramen med grøn karry
13. december 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Ramen er en smagfuld suppe med fyld af nudler og grøntsager. Oprindeligt stammer ramen fra Kina, men suppen er også meget populær i Japan og efterhånden også i Europa.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg dem bløde i sesamolie i en gryde i 2 minutter.
Tilsæt karrypasta og grøntsagsbouillon i gryden, og rør rundt, til karrypastaen er opløst.
Hæld kokosmælk i gryden, og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag suppen til med friskpresset limesaft, soja og salt.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Rens shiitakesvampene, og steg dem på en pande, ca. 2 minutter.
Skyl bønnespirerne. Skyl pak choy, og skær blade og stængler i skiver. Skyl forårsløgene, og fjern toppen og bunden. Skær dem i skiver på skrå. Skyl enokisvampene.
Bring vand i kog i en gryde, og kog æggene i 7 minutter. Hæld koldt vand over æggene, og pil dem forsigtigt.
Fordel nudler, grøntsager og svampe i dybe skåle. Hæld suppen over fyldet. Skær æggene over, og servér suppen med halve æg på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Den bedste opskrift på ramen
Powered by Froala Editor