Ramen med æg og tofu
4. marts 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Det er supernemt og hurtigt at lave ramen med æg og tofu. Opskriften på den japanske nudelsuppe kan godt gå hen og blive en af dine yndlingsopskrifter, når du først har prøvet den!
Ingredienser
Sådan gør du
Skrab eller skær skrællen af ingefær, og riv den fint.
Bring bouillon, sojasauce, fiskesauce, misopasta, revet ingefær og limesaft i kog i en gryde, og lad det simre under låg i 10 minutter ved svag varme.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde bånd med en tyndskræller eller en skrællekniv.
Rens peberfrugt og porre, og snit dem i meget tynde strimler.
Kog ægget smilende i ca. 7 minutter. Pil og halvér ægget. Kog nudlerne efter pakkens anvisning. Skær tofu i skiver.
Fordel de friskkogte nudler og grøntsager i store dybe tallerkener, og hæld den dampende varme suppe over.
Anret æg og tofu på toppen, pynt evt. med lidt kørvel, og servér straks.
Tip!
Fordelen ved at bruge ramennudler eller andre suppenudler er, at de bevarer form og fasthed i den varme suppe og ikke koger ud. Dog kan du i en snæver vending sagtens bruge helt almindelige nudler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Den bedste opskrift på ramen
Powered by Froala Editor