Råmarineret laks med brøndkarse og parmesan

Råmarineret laks er en dejlig forret eller frokost, som du nemt kan lave.

Råmarineret laks med brøndkarse og parmesan
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Bemærk:Frysertid, laks: Mindst 24 timer ved -18 grader for at undgå risiko for parasitter.

Ingredienser

personer
fersk laksefilet (skal fryses ved -18 grader i mindst 24 timer)
450 g

Citronmarinade

rørsukker
1 spsk.
citroner
1
salt
peber

Rugbrødschips

daggammelt rugbrød
250 g
olivenolie
2 spsk.
salt
1 tsk.

Til servering

parmesan
50 g
brøndkarse
1 potter
olivenolie
2 spsk.
peber

Sådan gør du

Tag den frosne laks ud af fryseren, og lad den tø en smule op.
Skær den i helt tynde skiver med en skarp kniv, mens den stadig er let frossen, og anret straks skiverne på en tallerken.

Rugbrødschips

Tænd ovnen på 180º.
Skær rugbrødet i meget tynde skiver. Læg rugbrødsskiverne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i 4-6 minutter, til de er sprøde.

Citronmarinade

Pres saften af citronen, rør rørsukker, citronsaft, salt og peber sammen, og pensl laksen med marinaden.

Servering

Top lakseskiverne med høvlet parmesan og brøndkarse, dryp med lidt olie, og afslut med lidt friskkværnet peber.
Sæt laksen på bordet sammen med de sprøde rugbrødschips.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'