Råmarineret laks med brøndkarse og parmesan
Råmarineret laks er en dejlig forret eller frokost, som du nemt kan lave.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Bemærk:Frysertid, laks: Mindst 24 timer ved -18 grader for at undgå risiko for parasitter.
Ingredienser
personer
- fersk laksefilet (skal fryses ved -18 grader i mindst 24 timer)
- 450 g
Citronmarinade
- rørsukker
- 1 spsk.
- citroner
- 1
- salt
- peber
Rugbrødschips
- daggammelt rugbrød
- 250 g
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
- 1 tsk.
Til servering
- parmesan
- 50 g
- brøndkarse
- 1 potter
- olivenolie
- 2 spsk.
- peber
Sådan gør du
Tag den frosne laks ud af fryseren, og lad den tø en smule op.
Skær den i helt tynde skiver med en skarp kniv, mens den stadig er let frossen, og anret straks skiverne på en tallerken.
Rugbrødschips
Tænd ovnen på 180º.
Skær rugbrødet i meget tynde skiver. Læg rugbrødsskiverne på en bageplade med bagepapir, dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i ovnen i 4-6 minutter, til de er sprøde.
Citronmarinade
Pres saften af citronen, rør rørsukker, citronsaft, salt og peber sammen, og pensl laksen med marinaden.
Servering
Top lakseskiverne med høvlet parmesan og brøndkarse, dryp med lidt olie, og afslut med lidt friskkværnet peber.
Sæt laksen på bordet sammen med de sprøde rugbrødschips.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner