Råmarineret laks med blodappelsin og fennikel
13. juli 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Laksens fedme går utrolig godt med syrligheden fra blodappelsinen og den markante anis-smag fra fenniklen. Og så er det en opskrift, der er virkelig nem at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær laksen i tynde skiver, og læg skiverne tæt på en tallerken.
Bland salt, sukker, citronsaft og -skal, og hæld blandingen henover laksen.
Krydr med peber, dæk med folie, og lad det trække i 15 minutter på køl.
Snit fennikel meget fint. Skær skallen af appelsinen, og skær fileterne fri af hinden.
Bland blodappelsin og fennikel, og krydr med salt og peber.
Fordel laksen på tallerkenerne, og top med fennikel og appelsin.
Pynt med lidt fennikelblade, og servér med groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk