Råkost med bønnespirer
13. november 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
En sprød og knasende råkostsalat med jordskokker, æbler og bønnespirer er lækkert tilbehør, der passer til de fleste retter. Hæld en lækker olie-eddieke-dressing over for ekstra smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og skrub jordskokkerne. Skær dem i meget tynde skiver, helst på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med koldt vand.
Skyl æblerne, og skær dem i meget tynde både. Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 180° i 7 minutter.
Gnid dem mod hinanden i et viskestykke, så skallerne falder af. Hak nødderne groft. Skyl bønnespirerne.
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Dup jordskokkeskiverne tørre i et rent viskestykke.
Vend dressingen sammen med jordskokker, æbler, nødder og spirer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk