Rainbow bowl med grønkål, kikærter og søde kartofler

Denne fyldige, regnbuefarvede salat passer fint som anderledes tilbehør til stegt kød. Retten kan dog også sagtens spises for sig selv.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skræl søde kartofler, og skær dem i mundrette tern.
Vend dem med halvdelen af olien, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med paprika, salt og peber. Steg dem gyldne og møre i ovnen i ca. 25 minutter, vend rundt i dem undervejs.
Skær stilke og grove ribber fra grønkålen, så der kun er bladene tilbage. Skyl grønkålsbladene grundigt i koldt vand, og tør dem i en salatslynge eller i et rent viskestykke.
Hak grønkålen fint, eller skær den i meget tynde strimler. Pres saften af citronen. Vend grønkålen med ¼ af olien, citronsaft og salt. Massér kålen med hænderne, så den mørnes.
Dræn kikærterne for vand. Hæld kikærterne på en tør pande, krydr med spidskommen, kanel og salt, og dryp med den sidste olie.
Varm panden op, og rist kikærterne i ca. 5 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern. Pil og hak løget. Hak de saltede mandler groft.
Rør tahin sammen med citronsaft, honning og salt i en skål. Tilsæt vandet lidt ad gangen, til dressingen har den ønskede konsistens. Smag dressingen til.
Fordel grønkålen i bunden af portionsskåle, og top med de bagte søde kartofler, avocado, rødløg, kikærter, saltede mandler og tranebær i små farvegrupper. Servér tahindressingen i en skål ved siden af.

Tip!

Når salaten skal serveres, kan du enten vælge at blande alle ingredienserne sammen i én stor skål, eller du kan anrette den som på billedet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar