Rådhuspandekager
10. maj 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Pandekagerne fra Københavns Rådhus er fyldt med en sød-syrlig appelsincreme og abrikosmarmelade. Det er en uimodståelig og festlig servering – også selv om du ikke har vundet en stor sportsbegivenhed eller fejrer andre triumfer.
Bemærk
Cremen skal afkøle i mindst 3 timer, men kan sagtens stå natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smør, og lad det afkøle let. Pisk æg med sukker, salt og citronens skal og saft. Rør smør i æggesnapsen lidt ad gangen.
Pisk mel og danskvand i, og rør dejen ensartet. Pisk mælk i lidt ad gangen uden at overpiske dejen. Lad den hvile køligt i 30 minutter.
Bag tynde pandekager på en pande i smør, til al dejen er brugt.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Opvarm mælk, æggeblommer, sukker, majsstivelse og vaniljekorn sammen med den tomme vaniljebælg i en gryde. Lad det simre i 5 minutter, og fjern vaniljebælgen.
Kram overskydende væske fra husblassen, og smelt dem i den varme creme 1 blad ad gangen. Afkøl cremen en times tid. Vend den med flødeskum, og smag til med appelsinlikør. Lad cremen sætte sig et par timer i køleskabet.
Pisk cremen hurtigt igennem, og fyld den i en sprøjtepose. Læg en stribe creme i midten af hver pandekage, og drys knuste makroner over. Rul pandekagen sammen, og servér med abrikosmarmelade og letristede mandelflager på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk