Rabarbertrifli med mandelknas

Den klassiske trifli bliver opgraderet gevaldigt med både vaniljecreme og mandelknas med citronskal. Der er garanti for sommerstemning, når du sætter tænderne i den syrligt-søde dessert, der smager lidt af en luksuriøs rabarberkoldskål.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog langsomt rabarber, vaniljekorn, den tomme vaniljebælg og sukker op i en gryde, skru op for varmen, og kog, til rabarberne er møre. Fisk vaniljebælgen op, og køl kompotten af.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen i en gryde. Riv skallen af citronen.
Bland citronskal og mælk i gryden, og bring det langsomt i kog under konstant piskning, til cremen er tyk og cremet.<br /> Sæt cremen på køl.
Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i den helt kolde creme.
Smelt sukkeret på en pande ved lav varme, tilsæt smør, og lad det bruse op. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen.
Bland mandelsplitter, knuste kammerjunkere og vaniljekorn i karamellen på panden, og vend det forsigtigt rundt, til det er karamelliseret.
Tag panden af varmen, tilsæt citronskal og chokolade, og vend det godt sammen. Bred blandingen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle helt af.
Fordel kompot, mandelknas og vaniljecreme lagvis i glas. Pisk fløden til skum, fordel det på desserterne sammen med mandelknas, og pynt evt. med rød skovsyre.

Tip!

Du kan forberede både kompot, knas og creme i forvejen og på den måde hurtigt have en dessert klar, når lækkersulten eller gæsterne melder sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
2. juli 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar