Rabarbertærte med vaniljecreme

14. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Skøn rabarbertærte med mørdej, der smager, så englene synger! Servér den friske sag med en sødlig vaniljecreme som prikken over i'et.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, ca. 20 cm i diameter

Sådan gør du

Blend smør i en foodprocessor, til det er cremet. Tilsæt salt, sukker og mel, og blend til en grov rasp. Tilsæt æg, og blend igen.
Saml dejen med hænderne, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den på køl i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud i en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter.
Prik tærtebunden med en gaffel. Riv brede strimler af alufolie, og tryk dem fast omkring kanten af tærte-formen, så dejen ikke glider ned under bagningen.
Bag tærtebunden i ovnen i 8 minutter. Lad den køle af, men lad ovnen være tændt.
Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn i.
Bring mælken i kog. Hæld den kogende mælk i æggemassen, mens du pisker. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op til kogepunktet, mens du pisker. Tag cremen af varmen, når den tykner. Afkøl. Fordel cremen på tærtebunden.
Rens rabarber, skær dem i mindre stykker, og fordel dem på cremen. Drys med sukker, og bag tærten i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Pynt evt. med pistacienødder.

Tip!

Tærtedejen skal ikke æltes for meget, så bliver den sej og blød i stedet for sprød og porøs. Du kan sagtens klare dig uden foodprocessor – så rører du bare smørret blødt og rører de øvrige ingredienser i ved håndkraft.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Tips og tricks til opskriften på rabarbertærte

Rabarbertærte er en favorit på kaffe- og dessertbordet, så snart de rødlige bladstilke er at finde på grøntsagshylderne og i haven.

Den syrlige smag fra rabarber giver nemlig et skønt modspil til den søde mørdej, og så er tærten nem at bikse sammen, når sukkertrangen melder sig.

Du kan sagtens erstatte noget af rabarberen med bær som f.eks. hindbær, blåbær eller jordbær – og er du ikke så meget til pistacienødder, udelader du dem bare eller erstatter dem mandler eller hasselnødder.

Tærten kan nydes både lun og kold og smager skønt med en smule cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Er du vild med rabarber? Se vores store tema med skønne rabarber-opskrifter!

Kan rabarbertærte fryses?

Har du rabarbertærte til overs, kan du sagtens fryse resterne ned. Frys gerne i portionsstørrelser, så du altid kan du tø et stykke eller to op, når den søde sult melder sig.

Hvordan får jeg en sprød tærtebund?

Den perfekte mørdej skal æltes så lidt som overhovedet muligt. Dejen skal kun lige hænge sammen, for jo mere du ælter, jo mere sej og brødagtig bliver den. Dette vil også få dejen til at trække sig mere sammen under bagningen, så kanten glider ned, og der kommer huller hist og pist.

Du kan læse alt om, hvordan du får den perfekte, sprøde mørdej her.

Vil du lave en anden rabarbertærte? Prøv denne opskrift med kokos og marcipan!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar