Rabarbertærte med vaniljecreme
3. januar 2021
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Skøn rabarbertærte, der smager så englene synger! Servér den frisk sag med en sødlig vaniljecreme som prikken over i'et.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Blend smør i en foodprocessor, til det er cremet. Tilsæt salt, sukker og mel, og blend til en grov rasp. Tilsæt æg, og blend igen.
Saml dejen med hænderne, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den på køl i mindst 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud i en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter.
Prik tærtebunden med en gaffel. Riv brede strimler af alufolie, og tryk dem fast omkring kanten af tærte-formen, så dejen ikke glider ned under bagningen.
Bag tærtebunden i ovnen i 8 minutter. Lad den køle af, men lad ovnen være tændt.
Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en skål. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn i.
Bring mælken i kog. Hæld den kogende mælk i æggemassen, mens du pisker. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op til kogepunktet, mens du pisker. Tag cremen af varmen, når den tykner. Afkøl. Fordel cremen på tærtebunden.
Rens rabarber, skær dem i mindre stykker, og fordel dem på cremen. Drys med sukker, og bag tærten i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Pynt evt. med pistacienødder.
Tip!
Tærtedejen skal ikke æltes for meget, så bliver den sej og blød i stedet for sprød og porøs. Du kan sagtens klare dig uden foodprocessor – så rører du bare smørret blødt og rører de øvrige ingredienser i ved håndkraft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk