Rabarbertærte med hvid chokolade og mandler

Syren fra de friske rabarber og sødmen fra den hvide chokolade forenes her på bedste vis i en himmelsk mundfuld. Servér tærten til eftermiddagskaffen eller som dessert.

Bemærk
Hviletid, dej: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en aflang tærteform, 20 x 30 cm, eller en springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Bland mel, sukker og salt i en skål. Skær smør i tern, og smuldr det hurtigt i melet, til det ligner grov rasp.
Rør det meste af det iskolde vand i melblandingen med en gaffel. Tjek, om du herefter kan samle dejen med fingrene, og tilsæt ellers det sidste.
Saml dejen til en lille kugle uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
Rul tærtedejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Løft den forsigtigt over i en smurt tærteform, og tryk kanterne på plads. Skær overskydende dej væk fra kanten.
Tænd ovnen på 160°. Blend mandlerne til helt fint mandelmel i en foodprocessor eller minihakker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt vaniljekorn, smør, sukker og æg, og blend igen, til du får en jævn og ensartet masse. Fordel massen oven på tærtebunden.
Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker på skrå. Vend dem sammen med honning, og fordel dem over tærten.
Hak hvid chokolade groft. Drys chokolade og mandelflager over rabarberfyldet i et jævnt lag.
Bag tærten i ovnen i ca. 40 minutter, til overfladen er fast og let gylden. Pynt evt. med citronmelisse, og servér med cremefraiche til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Winnie Methmann

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar