Rabarbersuppe med tonka-is
4. maj 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Den aromatiske tonkabønne har fået plads i en fed iscreme, der passer perfekt i den iskolde rabarbersuppe.
Bemærk
Frysetid, is: Ca. 45 minutter. Har du ikke en ismaskine, kan du hælde iscremen i en form og sætte den i fryseren, gerne til næste dag.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld mælk, fløde, 100 g sukker, sirup, fintrevet tonkabønne og salt i en gryde, og lad det koge stille og roligt op under omrøring, til sukker og sirup er smeltet.
Pisk æggeblommerne let sammen med 50 g sukker i en skål. Pisk halvdelen af den varme mælk over i skålen med æggeblommerne. Hæld cremen tilbage i gryden, og pisk over svag varme. Pisk i ca. 5 minutter, til cremen tykner en smule.
Hæld cremen over i en kold skål, og fortsæt med at piske i et par minutter. Sæt iscremen på køl, til den er helt kold. Kør iscremen på en ismaskine i ca. 45 minutter, til den er fast
Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker. Kassér bund og top. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
Hæld rabarber, vaniljekorn, den tomme vaniljestang, sukker og vand i en gryde, og lad det koge op. Lad det derefter småkoge i 15-20 minutter. Sluk, og lad det trække i yderligere 15 minutter.
Sigt lagen igennem en fintmasket sigte, og sæt suppen koldt til servering. Suppen skal være iskold, og kan med fordel laves dagen inden servering.
Fordél suppen i dybe tallerkner, og læg en kugle tonka-is i hver tallerken. Pynt med lidt mynte og finthakkede pistacienødder, og servér straks.
Tip!
Tonkabønner er meget parfumerede og smager lidt af vanilje med ekstra power. Fås i velassorterede supermarkeder, men kan du ikke skaffe dem, kan du i stedet bruge kornene fra en fed vaniljestang.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk