Rabarbersuppe med nøddemarengs
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Frisk og sød rabarbersuppe med sprød marengs, du dypper i desserten.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberstilkene, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde sammen med stjerneanis, en flækket vaniljestang og sukker.
Hæld vand ved, og kog i 6 minutter, til rabarberne er møre.
Placér en si over en skål, og hæld grydens indhold over i sien. Pres væden ud af rabarberne med bag-siden af en ske. Hæld den siede rabarbersuppe tilbage i gryden.
Rør kartoffelmel og vand sammen i en kop. Hæld jævningen i suppen under omrøring, og rør, til den begynder at tykne. Herefter må suppen ikke bringes i kog, da den så vil klumpe.
Lad suppen blive iskold i køleskabet. Smag den kolde suppe til med friskpresset citronsaft.
Tænd ovnen på 175°. Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker. Vend forsigtigt hasselnøddeflager i dejen.
Sæt toppe af nøddemarengsmassen på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 15 minutter i ovnen. Afkøl dem på en bagerist.
Rens rabarberstilken, og skær den i lange strimler. Vend dem med sukker.
Anret suppen i dybe tallerkener, top med rabarberstrimler og evt. rød skovsyre, og byd hasselnøddemarengs til.
Tip!
Rabarbersuppen skal serveres iskold, så husk at sætte tid af til afkøling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på rabarbergrød