Rabarbersuppe med limeflødeskum
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Lav gerne rabarbersuppen dagen før, så fløden bare skal piskes lige inden servering – så har du nemt og hurtigt en lækker dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog rabarber sammen med vaniljekorn, vaniljebælg og vand i ca. 10 minutter.
Hæld blandingen gennem en sigte og ned i en skål (gem evt. pulpen til marmelade). Rør sukker i rabarbersaften, og hæld blandingen tilbage i gryden.
Kog den i yderligere 8-10 minutter. Smag til med citronsaft og evt. en smule ekstra sukker. Lad suppen køle af.
Riv limeskal fint og pres limefrugten, så saften kan bruges. Hæld fløden i en skål, og tilsæt limesaft. Pisk fløden til let skum.
Servér rabarbersuppen med lidt limeflødeskum på toppen, og pynt med fintrevet limeskal og mynteblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Grundopskrift på rabarbersaft med vanilje
Powered by Froala Editor