Rabarbersorbet

4. maj 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Den smukke og syrlige sorbet bliver bedst, når du laver den på en ismaskine, men det fungerer også ok at røre jævnligt i ismassen under indfrysning.

Bemærk
Frysetid: 4 timer, gerne til næste dag.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl rabarberne, og skær dem i grove stykker. Du skal ende med ca. 1 kg renset vægt.
Hæld rabarber, sukker, glukosesirup, vand og citronsaft i en gryde, og lad det koge op. Lad lagen simre i 40 minutter. Sluk, og lad den trække i yderligere 40 minutter.
Sigt lagen igennem en fintmasket si eller etamine, der er løstvævet bomuldsstof. Pres ikke på rabarberne, da det kan gøre lagen grumset.
Afkøl lagen helt. Kør den derefter på en ismaskine til cremet konsistens. Frys rabarbersorbeten, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer og gerne til næste dag.
Servér rabarbersorbetten til en god kage, eller prøv at lægge en kugle i et champagneglas og toppe med bobler.

Tip!

Har du ikke friske rabarber, kan du uden problemer bruge rabarber fra frost. Brug da 1 kg klargjorte rabarber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar