Rabarbersnitter
24. maj 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Synes du, at klassiske hindbærsnitter er svære at bage? I denne rustikke version behøver du ikke bekymre dig om mørdejen. Smuldr dejen direkte i formen, og opdatér det klassiske hindbærfyld med en sød, hjemmelavet rabarberkompot.
Ingredienser
Udstyr
1 ovnfast fad, ca. 20 x 25 cm
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i 1 cm store stykker. Skyl citronen, og riv skallen fint.
Kog 150 g rabarber, citronskal- og saft og rørsukker i en gryde i ca. 15 minutter. Rør rundt jævnligt. Lad kompotten køle helt af.
Tænd ovnen på 200°. Blend mel, sukker, brun farin, havregryn, smør og salt i en blender, til det er en ensartet, lidt smuldret dej.
Læg et bagepapir i bunden af et ovnfast fad. Pres halvdelen af dejen til et jævnt lag i bunden af formen.
Fordel rabarberkompotten over dejen. Drys de sidste rå rabarber over kompotten.
Smuldr resten af dejen på toppen. Drys med mandelflager.
Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, og lad den derefter køle helt af. Skær kagen i snitter.
Tip!
Du kan nemt bage dobbelt så mange rabarbersnitter. Skalér opskriften ovenover, og bag kagerne i en bradepande i stedet for.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk