Rabarbersaft med stjerneanis og vanilje
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Rabarber er en forårsattraktion, som smager skønt – også som læskende saft! Denne er krydret med stjerneanis og vanilje.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberstilkene, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
Pres saften af citronen. Flæk vaniljestangen, men skrab ikke kornene ud.
Læg rabarber i en gryde sammen med rørsukker, vand, citronsaft, stjerneanis og flækket vaniljestang. Kog det op, og hold gryden på kogepunktet i 5 minutter.
Sluk for blusset, og lad saften køle helt af.
Sigt saften, og hæld den på en rengjort og skoldet flaske. Saften kan holde sig 2-3 uger i køleskabet.
Tip!
Fortynd saften med vand, eller servér som velkomstdrink med cava.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk