Rabarbermuffins med marcipan
13. juli 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Små muffins med en dejlig friskhed fra rabarberne og en skøn sødme fra marcipanen. Tag dem med på picnic, eller nyd dem som dessert, evt. med en klat vaniljeis til.
Ingredienser
Udstyr
1 fast muffinform af metal med 12 huller
Papirmuffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk æggene i 1 ad gangen.
Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm. Riv marcipanen groft, og vend den sammen med rabarberne. Drys lidt af melet over.
Vend rabarber-marcipan-blandingen med anis, bagepulver og resten af hvedemelet. Tilsæt æggeblandingen, og rør godt.
Læg papirmuffinforme i muffinformen af metal, og fyld formene ⅔ op med dej.
Bag muffinsene i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist. Sigt flormelis over lige inden servering.
Tip!
Sørg for at vende rabarberstykkerne med lidt mel, inden du rører dem i dejen. Så synker de ikke til bunds i kagerne under bagningen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk