Rabarbermartini
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Her er martinien lavet med fristende rabarber, men stort set alle slags bær kan bruges. Prøv fx også med jordbær, hindbær eller røde ribs.
Bemærk
Frysetid: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
små isforme
ispinde
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker på ca. 1 cm.
Pres saften af citronen. Kom rabarberne i en gryde med vand, sukker og citronsaft, bring det i kog, og lad det småkoge i ca. 20 minutter.
Hæld rabarberne i en sigte, som står over en skål. Pres dem for saft, og køl saften ned.
Hæld saften i små isforme eller andre beholdere, og stil dem i fryseren. Efter ca. 2 timer kan man forsigtigt presse en pind ned i isen og herefter lade den fryse helt fast.
Hæld gin og vermouth i 4 glas, læg en rabarberispind i hver, og servér dem som velkomstdrink.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Grundopskrift på rabarbersaft med vanilje
Powered by Froala Editor