Rabarberkompot med vaniljeis og marengs
4. april 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Kombinationen af syrlig rabarber, sød marengs og cremet is er uimodståelig. Her har du en simpel dessert, som er fin at anrette i glas.
Bemærk
Afkøling, marengs: 1 time.
Afkøling, kompot: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 120°. Pisk æggehviderne i en skål med en elpisker, til de er næsten stive. Pisk flormelis i lidt ad gangen, til marengsen er stiv. Pisk salt i.
Sæt marengstoppe med en ske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 60-70 minutter, eller til de er sprøde. Sluk ovnen, sæt ovnlågen på klem, og lad marengsen afkøle i ovnen i mindst 1 time.
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv.
Bring rabarber, vand, vaniljekorn, sukker og den tomme vaniljestang i kog i en gryde. Lad det koge ved svag varme i 8-10 minutter. Kassér vaniljestangen, og afkøl kompotten helt i køleskabet.
Afdryp kompotten, og anret den i bunden af 6 glas. Hak pistacienødderne. Top kompotten med knust marengs, vaniljeis og pistacienødder, og servér straks.
Tip!
Gem endelig saften fra rabarberkompotten – den smager skønt blandet op med danskvand eller cava.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk