Rabarberkompot med vaniljeis og marengs

4. april 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Kombinationen af syrlig rabarber, sød marengs og cremet is er uimodståelig. Her har du en simpel dessert, som er fin at anrette i glas.

Bemærk
Afkøling, marengs: 1 time. Afkøling, kompot: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 120°. Pisk æggehviderne i en skål med en elpisker, til de er næsten stive. Pisk flormelis i lidt ad gangen, til marengsen er stiv. Pisk salt i.
Sæt marengstoppe med en ske på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 60-70 minutter, eller til de er sprøde. Sluk ovnen, sæt ovnlågen på klem, og lad marengsen afkøle i ovnen i mindst 1 time.
Rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv.
Bring rabarber, vand, vaniljekorn, sukker og den tomme vaniljestang i kog i en gryde. Lad det koge ved svag varme i 8-10 minutter. Kassér vaniljestangen, og afkøl kompotten helt i køleskabet.
Afdryp kompotten, og anret den i bunden af 6 glas. Hak pistacienødderne. Top kompotten med knust marengs, vaniljeis og pistacienødder, og servér straks.

Tip!

Gem endelig saften fra rabarberkompotten – den smager skønt blandet op med danskvand eller cava.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar