Rabarberkompot med vaniljecreme og verbena
23. september 2021
af
Morten Schou.
Foto: Stine Christiansen
Desserter med rabarber er ofte lidt syrlige, og derfor kan du servere en skefuld vaniljecreme til. Så er både dessert og humør i god balance.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker på 1-2 cm. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud.
Vend rabarber i en blanding af rørsukker og halvdelen af vaniljekornene.
Damp rabarberne i en kasserolle ved svag varme, til de er møre. Køl dem ned.
Mas de sidste vaniljekorn ud i flormelis, og pisk det i skyren i en skål. Smag til med fintrevet citronskal og -saft.
Servér rabarberkompotten med vaniljecreme og frisk citronverbena.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Den bedste rabarberkompot med vanilje