Rabarberkompot med vaniljecreme og verbena

23. september 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Desserter med rabarber er ofte lidt syrlige, og derfor kan du servere en skefuld vaniljecreme til. Så er både dessert og humør i god balance.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker på 1-2 cm. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud.
Vend rabarber i en blanding af rørsukker og halvdelen af vaniljekornene.
Damp rabarberne i en kasserolle ved svag varme, til de er møre. Køl dem ned.
Mas de sidste vaniljekorn ud i flormelis, og pisk det i skyren i en skål. Smag til med fintrevet citronskal og -saft.
Servér rabarberkompotten med vaniljecreme og frisk citronverbena.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar