Rabarberkompot med jordbær, makroner og hvid chokoladecreme
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Rabarberkompot er en skøn dessert, der både er sød og syrlig. Mums!
Bemærk
Afkøling: 2-3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rens rabarberne, og skær dem i skrå skiver på ca. 5 cm. Læg dem i et ovnfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland med rørsukkeret. Drys vaniljesukkeret over rabarberne i fadet, og læg den tomme vaniljebælg ved.
Dæk fadet med alufolie, og bag rabarberne i ovnen i 30 minutter. Tag kompotten ud, og afkøl den helt.
Tag et par jordbær fra til pynt, og skær resten i mindre stykker. Vend jordbærstykkerne i rabarberkompotten.
Hak chokoladen groft, og læg den i en skål. Kog fløde til chokoladecreme op til kogepunktet, og hæld den varme fløde over chokoladen i skålen.
Rør rundt, til al chokoladen er smeltet. Sæt cremen på køl i 2-3 timer.
Pisk den sidste fløde til let skum, og vend det sammen med den kolde chokoladecreme.
Anret rabarberkompotten i glas, og fordel den hvide chokoladecreme ovenpå. Pynt desserterne med knuste makroner lige inden servering.
Tip!
Desserten kan anrettes i en stor serveringsskål, men det er hyggeligt og praktisk at portionsanrette den i 6 patentglas med låg, som er nemme at pakke ned og tage med på farten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk