Rabarberkompot med hvid chokoladecreme
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Frisk og syrlig kompot af rabarber med en dejlig sød chokoladecreme.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog rabarber, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg sammen med sukker ved svag varme i 10-15 minutter, til rabarberne er udkogte. Kog dem uden låg, og rør i gryden undervejs.
Fisk vaniljestangen op, og afkøl rabarberkompotten.
Pisk fløden til skum. Hak chokoladen (gem lidt til pynt),og vend det i flødeskummet.
Fordel rabarberkompotten i portionsglas, og top med hvid chokoladecreme.
Drys med resten af den hakkede chokolade, og servér.
Tip!
Rabarberkompotten kan evt. vendes let sammen med den hvide chokoladecreme, så desserten får en marmoreret effekt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk