Rabarberkage med marengslåg

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Rabarberkagen er super nem at lave, og den sprøde marengs på toppen giver et godt modspil til den svampede kagebund.

Bemærk
Ovntid: Ca. 55 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200º. Pisk smør og æg godt sammen med en elpisker.
Bland flormelis, hvedemel og bagepulver, sigt det ned i dejen, og vend det hele godt sammen. Fordel dejen i en lille, smurt bradepande.
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm’s længde.
Fordel dem oven på dejen, og drys med rørsukker. Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, og afkøl let.
Pisk æggehviderne luftige med en elpisker. Tilsæt eddike og halvdelen af sukkeret, og pisk igen.
Tilsæt derefter det sidste sukker, og pisk æggehviderne helt stive.
Fordel marengsmassen oven på rabarberkagen, og bag den i ovnen i yderligere 20-25 minutter, til marengsen er flot gylden.

Tip!

I stedet for rabarber kan kagen laves med blommer, æbler eller pærer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar