Rabarberkage med hvid chokolade og mandelflager

20. august 2021 af .

Foto: columbus leth

Når forårets fine rabarber er i sæson, er det om at bruge løs af dem! Kog dem til kompot og saft, eller brug dem i tærter og kager.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°, og læg bagepapir i springformen. Smør evt. kanterne med lidt smør.
Smelt smørret i en gryde, til det bruner let uden at blive brændt. Tag gryden af varmen.
Hæld rørsukker og vaniljesukker i en skål, tilsæt det smeltede smør, og rør det sammen. Tilsæt æg, og pisk det sammen med en elpisker i 2-3 minutter.
Bland mel, bagepulver og salt i en skål, og rør det i dejen.
Hak chokoladen groft. Rens rabarberne, og skær dem i små tern. Vend chokolade og rabarber i dejen.
Fordel dejen i formen – dejen er ret tyk, så smør den ud med en spatel eller dejskraber. Drys mandelflager på toppen.
Bag kagen i ovnen i 35-40 minutter, til den er let gylden på toppen, men stadig lidt skælvende i midten – kagen sætter sig, når den bliver kold.
Tag kagen ud af ovnen, afkøl den på en bagerist, og sæt den derefter på køl i et par timer.
Drys rabarberkagen med sigtet flormelis lige før servering.

Tip!

Servér evt. rabarberkagen med en skefuld frisk og syrlig cremefraiche 9 %.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar