Rabarbergalette

Den rustikke tærtebund gemmer på herligt rabarberfyld, der emmer af sol og spirende forår. Har du ikke rabarber i køkkenhaven, kan de heldigvis fås i supermarkedet.

Bemærk
Hviletid: I alt 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, mandelmel og sukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg. Læg dejen på køl i 30 minutter.
Rul dejen ud til en stor rund cirkel på 32 cm i diameter med en tykkelse på ca. 4 mm. Læg den på en bageplade med bagepapir.
Drys bunden med mandelmel, sukker og majsstivelse – lad 5 cm af kanten være fri. Rens rabarberstilkene, og skær dem i stykker på 7-8 cm.
Bring sukker og vand i kog i en gryde, tilsæt rabarberstykkerne, og kog dem i ca. 2 minutter, så de stadig har bid. Tag gryden af komfuret, og lad rabarberne trække i sukkerlagen i 10 minutter. Afdryp.
Læg rabarberstykkerne i et fint mønster på tærtebunden – skær nogle af stykkerne til, så tærten forbliver rund. Fold kanten ind over fyldet, og klem den godt sammen.
Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Sæt kagen på køl i 30 minutter.
Bag kagen i ovnen ved 225° varmluft i 10 minutter. Sænk temperaturen til 150°, og bag kagen i yderligere 20 minutter. Servér kagen lun med vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
30. juli 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar