Rabarberdrøm – tærte med rabarber, jordbær og brændt marengs
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Vidunderlig rabarberdrøm, der under det luftige, sprøde marengslåg gemmer på en vidunderlig rabarber-jordbær-kompot. Mørdejsbunden er penslet med chokolade, både for smagens skyld og for at bevare sprødheden, når det frugtige fyld lægges på.
Bemærk
Mørdejen skal hvile i 1 time på køl, og efter udrulning skal den hvile i 1 time i fryseren.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform med løs bund, 22-24 cm i diameter
en sprøjtepose med stjernetylle
Sådan gør du
Rør det bløde smør sammen med flormelis og salt. Tilsæt æg, og rør det sammen.
Rør mandelmel og hvedemel i til sidst, og saml dejen hurtigt med hænderne uden at ælte for meget. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tag dejen ud af køleskabet, og rul den ud med en kagerulle på et let meldrysset bord. Læg dejen i tærteformen, og trim kanterne. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Varm ovnen op til 175°. Tag den kolde tærtebund ud af fryseren, og sæt den direkte ind i den varme ovn. Bag den i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden og gennembagt. Afkøl på en rist.
Rens rabarber, og skær dem i små stykker. Rens og halvér jordbærrene. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kog rabarber, jordbær, sukker og vaniljekorn sammen i en gryde til en tyk kompot i ca. 10 minutter. Afkøl kompotten helt.
Hak den mørke chokolade fint, og smelt den i en varmefast skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Pensl den afkølede tærtebund med chokoladen i et tyndt lag. Lad chokoladen størkne – sæt den gerne på køl i 5-10 minutter.
Pisk æggehvider, citronsaft og sukker til stiv marengs med en elpisker.
Fordel rabarber-jordbær-kompotten oven på den bagte tærtebund. Sprøjt marengsen ud i små toppe oven på tærten. Brænd marengsen med en gasbrænder, til den er gylden. Servér tærten straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk