Rabarbercurd

24. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Sødt-syrligt smør til nybagte boller. Det er også glimrende som fyld i en lagkage eller oven på morgenmaden. Skal smagen være ekstra fræk, så rør lidt stødt kardemomme, kanel eller ingefær i cremen. Uden for sæsonen kan du sagtens bruge frosne rabarber.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl rabarber, og skær dem i ca. ½ cm brede skiver. Vend dem med 1 dl sukker i en gryde, og lad det trække i 5 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld vand i gryden sammen med vaniljekorn og den tomme vaniljebælg.
Kog blandingen op. Læg låg på, og lad det simre ved svag varme i 10-12 minutter, til rabarberne er helt møre.
Læg en si over en skål, og hæld rabarbermassen igennem. Pres med en gaffel eller en grydeske, så al saften fra rabarberne kommer ned i skålen. Kassér pulpen og vaniljebælgen, der ligger tilbage i sien.
Slå æggene ud i den tomme gryde, og tilsæt den sidste dl sukker. Pisk det let med en gaffel, hæld rabarbersaften tilbage i gryden, og varm blandingen op til kogepunktet.
Rør små stykker af smør i lidt ad gangen. Tag gryden fra varmen, og hæld indholdet over i en skål. Stil den køligt i 10 minutter, og smag til med sukker.
Pisk curden med en elpisker, til den er glat og luftig. Skold et glas med tætsluttende låg, og opbevar rabarbercurden køligt indtil servering.

Tip!

Spis smørrepålægget i løbet af 1-2 dage, eller brug pasteuriserede æg, så er holdbarheden lidt længere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar