Rabarbercurd
24. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Sødt-syrligt smør til nybagte boller. Det er også glimrende som fyld i en lagkage eller oven på morgenmaden. Skal smagen være ekstra fræk, så rør lidt stødt kardemomme, kanel eller ingefær i cremen. Uden for sæsonen kan du sagtens bruge frosne rabarber.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl rabarber, og skær dem i ca. ½ cm brede skiver. Vend dem med 1 dl sukker i en gryde, og lad det trække i 5 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld vand i gryden sammen med vaniljekorn og den tomme vaniljebælg.
Kog blandingen op. Læg låg på, og lad det simre ved svag varme i 10-12 minutter, til rabarberne er helt møre.
Læg en si over en skål, og hæld rabarbermassen igennem. Pres med en gaffel eller en grydeske, så al saften fra rabarberne kommer ned i skålen. Kassér pulpen og vaniljebælgen, der ligger tilbage i sien.
Slå æggene ud i den tomme gryde, og tilsæt den sidste dl sukker. Pisk det let med en gaffel, hæld rabarbersaften tilbage i gryden, og varm blandingen op til kogepunktet.
Rør små stykker af smør i lidt ad gangen. Tag gryden fra varmen, og hæld indholdet over i en skål. Stil den køligt i 10 minutter, og smag til med sukker.
Pisk curden med en elpisker, til den er glat og luftig. Skold et glas med tætsluttende låg, og opbevar rabarbercurden køligt indtil servering.
Tip!
Spis smørrepålægget i løbet af 1-2 dage, eller brug pasteuriserede æg, så er holdbarheden lidt længere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Hjemmelavet rabarberkompot