Rabarbercrumble med vaniljeskum
2. juli 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Den sprøde smuldredej får en lækker struktur på grund af de grove havregryn.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 tærteform eller et mindre ovnfad, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og smør tærteformen med lidt smør.
Skyl og rens rabarberne, og skær dem i 1 cm tykke skiver. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Rør rabarber, sukker og vaniljesukker sammen i en skål, og lad det trække i 10 minutter, til sukkeret er næsten opløst. Fordel rabarberblandingen i tærteformen.
Bland hvedemel, brun farin, havregryn og salt sammen i en skål. Skær det kolde smør i tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene til en grov smuldredej.
Fordel crumblen over rabarberne i fadet, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, til crumblen er gylden. Afkøl crumblekagen på en rist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med flormelis. Hæld piskefløde og vaniljeflormelis i en skål, og pisk det til let skum. Vend cremefraichen i, og pisk igen, til skummet er luftigt. Servér vaniljeskummet til den lune rabarbercrumble.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste opskrift på rabarber crumble!
Powered by Froala Editor