Rabarbercocktail med vanilje og rom
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Frisk og sødmefyldt drink med rabarber, vanilje og rom – jo rødere rabarberstilkene er, jo flottere en farve får saften.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberstilkene. Tag 1 stilk rabarber fra, og høvl lange bånd af den med en tyndskræller. Læg dem i en skål med iskoldt vand, så de krøller og snor sig.
Skær resten af rabarberstilkene i 5 cm lange stykker. Kog dem i en gryde med vand i 30 minutter. Hæld de kogte rabarber i et rent klæde eller en finmasket si, og lad saften dryppe ned i en gryde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog saften op med sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg, til sukkeret er opløst. Smag saften til med mere sukker, til den ønskede sødme er opnået.
Hæld saften på en ren, skoldet flaske, og lad den køle helt af.
Hæld 2 cl rom i hvert glas, og fyld op med rabarbersaft og isterninger. Pynt hvert glas med krøllede rabarberbånd. Servér straks.
Tip!
Børn i selskabet? Så kan de få et glas dejlig rabarbersaft uden rom. Fortynd saften med lidt vand eller mineralvand.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på rabarbersaft