Rabarber-cosmopolitan
26. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Når det er rabarbertid, kan du bruge de fine stængler til at mixe en god drink med rabarbersaft. Den sartrosa Cosmopolitan er den perfekte velkomstdrink!
Bemærk
Afkølingstid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 2 cm. Hæld vandet i en gryde, og tilsæt rabarber og vaniljestænger.
Giv det et hurtigt opkog. Skru ned for varmen, og lad det simre i 10 minutter. Tag gryden af varmen, og lad saften køle helt ned i gryden (det tager et par timer).
Si saften over i en anden gryde, tilsæt sukkeret, og kog saften op, til sukkeret er smeltet. Smag til med citronsaft.
Lad saften koge lidt ind, hvis du ønsker en mere sirupsagtig konsistens. Hæld saften på skoldede flasker eller glas, og opbevar den på køl.
Shake 6 cl vodka med 6 cl rabarbersaft, 3 cl limesaft og masser af isterninger, og servér drinken i et højt glas.
Fortsæt, til der ikke er mere rabarbersaft. Pynt evt. med vaniljestænger eller en skive limefrugt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk cosmopolitan-opskrift eller grundopskrift på rabarbersaft