Rå tun med granatæble og sesamfrø
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Rå tun med granatæble er en simpel og ultraelegant forret. De små sorte sesamfrø giver retten et fint og delikat udtryk.
Bemærk
Tunen serveres rå, så gå til fiskehandleren, og bed om et stykke tun, som har været frosset i mindst 1 døgn ved -20°.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær tunen i små firkanter på 1 x 1 cm med en meget skarp kniv. Skyl og tør salaten.
Anret lidt salatblade på tallerkener sammen med tun og plukkede korianderblade.
Skær granatæblet over på tværs, og pres kerner og saft ud i en skål. Fjern de hvide lameller, der evt. kommer med. Rør kerner og saft sammen med sesamolie og limesaft.
Rens chilien, og hak den fint. Rør chili i dressingen, og krydr med salt og peber.
Dryp dressingen over tun og blade, drys med sorte sesamfrø, og servér med det samme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk